Så skapar du kafékänsla hemma med snygga vintage posters

Älskar du att sitta på kafé? Umgås med vänner i en snygg miljö eller kanske för att arbeta eller studera. Det är något särskilt med kafémiljön, en känsla som skapar både kreativitet och sköna samtal. Här kommer tips på hur du skapar en kafékänsla i ditt hem med snygga vintage posters och den rätta inredningen.

Kafé – så mycket mer än bara fika

Under de sista decennierna har kafékulturen utvecklats enormt, både i Sverige och internationellt. Det finns olika slags kaféer som vänder sig till olika målgrupper: företagare och hemmaarbetare som behöver en bra plats att arbeta på, studenter som behöver kunna sitta i en större grupp för att arbeta, kompisarna som vill fika gott, kärleksparet och familjerna. Det finns företag, särskilt start-ups, som väljer att genomföra arbetsintervjuer på kaféer. Det finns en särskild atmosfär på ett kafé som verkligen kan stimulera både arbetslusten och fördjupa samtalet. Varför inte inreda med kaféstil hemma?

Snygga vintage posters

För att skapa skön kafékänsla i ditt arbetsrum, en del av vardagsrummet eller köket måste du först satsa på väggarna. Vissa kaféer har en mysig stil med gamla tapeter, andra ställen satsar på enfärgade väggar och en avskalad stil. Men alla kaféer har bilder: snygga posters tryckta på canvas eller inramade bilder. Skönast känsla får du med vintage posters från Dear Sam som har kvalitativa posters för alla smaker. Köp vintage poster och sätt upp några, gärna inramade, på dina väggar och du har kommit en bra bit på väg mot att skapa en skön kafékänsla i ditt hem.

Inredningen

Förutom inramade vintage posters bör du ha sköna stolar att sitta på. Köp stolar som passar till ditt bord och tänk på att provsitta dem innan. Du vill ju ha möbler som du kan arbeta länge i och som vännerna gärna tillbringar timmar i. Skapa sedan ett särskilt kafébord/skänk. Använd en vacker möbel som gärna är lite högre och ställ dit en kaffemaskin, perkolator eller kaffebryggare – beroende på vilket ljud och vilken smak som du gillar. Glöm inte tekokare. På ditt kafébord har du en stor burk med olika teer, kaffesorter och eventuellt en kakburk. Eller så tar du fram kakburken när du får besök. Ställ fram stora och sköna muggar och låt dina gäster välja mugg när de kommer. Du kan också gå all in för en epok: om du till exempel köpt vintage posters i 60-talsstil kan du satsa på muggar från samma årtionde.