Sveriges mest populära caféer

Sverige är ett land där vi älskar att mötas över en fika vilket också märks ute i landet. På nästan varje ort finns det ett café och i det här inlägget har vi samlat några av Sveriges mest populära caféer.

Felice Café Napulitano

I Stockholm, närmre bestämt i stadsdelen Vasatan hittar du detta neapolitanska café. Här kommer kaffet direkt från Italienska Neapel, därav namnet. Förutom kaffe serveras det mackor, söta bakverk, olika juicer. De säljer även en del italienska livsmedel. Utöver fika brukar de också ha ett italienskt språkcafé för de som vill lära sig eller bättra på sin italienska.

Caféet är väldigt uppskattat och har fått höga betyg av sina besökare på grund av det goda kaffet och personalen.

Café villa vanilla

Mitt i centrala Surahammar hittar du Café villa vanilla. Caféets lokaler är inredda i en gammaldags romantisk stil. Här är allt hembakt vilket ger caféet en ännu mer gammaldags och familjär känsla. Förutom fika så säljer caféet inredning och smycken.

Caféet är mycket uppskattat och har fått höga betyg av sina tidigare besökare för de hembakade bakverken och den trivsamma miljön.

Olof Viktors

Olof Viktors är ett välbesökt Café som ligger mellan Ystad och Simrishamn. Caféet har fått ett flertal fina utmärkelser och utsågs 2006 till ett av Sveriges bästa caféer av white guide. Här görs allt från grunden utan några extra tillsatser och brödet bakas i en vedeldad stenugn.

Caféet är särskilt uppskattat och har fått höga betyg av besökare för det fantastiska läget och den hjälpsamma personalen.

Familjen

År 2018 blev café Familjen utsett till det årets “värt en resa” av white guide. Caféet ligger i Umeå och besöks av både Umeåbor och fjällturister för de goda bakverken och den trivsamma miljön. Här kan du både få det obligatoriska norrländska brödet tunnbröd och väl utvalt fikabröd.