Caféer– de mysiga mötespunkterna!

De flesta känner till att caféer är en plats där vi kan avnjuta en riktigt god kopp traditionellt kaffe eller varför inte en espresso eller latte? På caféer finns det även goda bakverk och annan dryck att avnjuta. Vissa caféer har mindre matförtäring i form av sallader, smörgåsar eller annan lättare mat.

Kända caféer i Sverige

Ett café passar för kärleksparet, vännerna eller familjen. Efter en lång shoppingtur, kanske man även känner för att sätta sig ner och ta en fika för sig själv. I Sverige var det Stockholm som var först med så kallade kaffehus. År 1785 grundades Sundbybergs konditori i Stockholm och har funnits i samma lokaler fram till idag. Det finns idag många andra kända caféer i Sverige som är väl värda att besöka. Ett café har en mängd olika bakverk och något som alltid är populärt är tårta. En tårta kan man även baka själv hemma, men kan ta tid och vara krångligt om man vill ha speciella detaljer. Då kan man få professionell hjälp med att beställa hem en tårta enligt önskemål, och Din Tårta blir perfekt! Vill man besöka ett mysigt café i Stockholms innerstad, ska man besöka Tösses bageri med utsökta bakverk och personal som bland annat är medlemmar i kocklandslaget. Åker man uppåt norr ska man besöka caféet Familjen. Detta unika café blev 2018 utsett till “värt att resa” av White guide.

Andra mysiga caféer att besöka

Det finns även mysiga små caféer i småorter som kan vara riktigt mysiga att besöka. I gamla anrika Sigtuna stad, kan man besöka Tant Bruns Kaffestuga som är inrett som förr med personal som serverar i dåtida kläder. Kaffet bryggs i kopparkannor och bakverken är hembakta med äkta smör. Runtom i Gamla Stan i Stockholm kan man finna riktigt mysiga caféer med k-märkta hus och charmig interiör. Var man än väljer att fika, så är ett mysigt café dagens höjdpunkt att njuta av!