Gå på café – på första dejten!

Ska du gå på dejt med en person för första gången? Den första dejten känns alltid lite extra pirrig och det kan vara svårt att veta vad man ska hitta på. Vissa går “all in” och gör en mycket minnesvärd dejt med många aktiviteter som varar hela dagen. Visst kan det vara väldigt trevligt och mysigt, men i de flesta fall är det bäst att börja lite lugnare.

Att gå på café och ta en kopp kaffe är ett utmärkt sätt att spendera en första dejt och ett bra sätt att lära känna varandra bättre. Ni blir inte störda av höga ljud som på en nattklubb och inte heller distraherade av en film, som om ni hade gått på bio. Att låta första dejten få vara på ett café kommer med många fördelar och här förklarar vi precis varför!

Därför ska du dejta på caféet

Har du träffat någon på jobbet? Kanske har du testat gratis dejtingsidor och fått in en riktigt lyckoträff? Dejtingsidor är idag ett mycket snabbt och smidigt sätt att komma i kontakt med andra människor. Att de är kostnadsfria är naturligtvis att föredra, eftersom då du kan testa olika alternativ och se var du får bäst napp.

Vad är det då som gör caféer så bra för första dejten?

  • Kaffe kommer att få dig att känna dig piggare och det betyder att du också kommer vara mer koncentrerad och alert på vad din dejt säger. Första intrycket är viktigt och koffein kan hjälpa dig att känna dig mer fokuserad på era samtalsämnen.
  • Ett café är en perfekt plats för att småprata och lära känna varandra bättre. Hitta gärna en plats som inte är allt för livlig och se till att lära känna varandra på djupet. På nätet kan du hitta sidor som tipsar om riktigt bra samtalsämnen, så slipper ni pinsam tystnad.
  • Visst kommer du att kunna lugna nerverna om ni tar ett glas vin eller en öl, men första dejten bör vara så nykter så möjligt. Orsaken till detta är helt enkelt för att du ska kunna göra ett riktigt gott intryck och att du inte ska säga eller göra saker som du ångrar i efterhand.
  • Caféer är relativt billiga och passar således alla plånböcker. Det är onödigt att slå på stort på första dejten, eftersom ni inte vet om ni kommer vilja fortsätta träffas eller inte. Går den riktigt bra kan ni alltid skämma bort varandra i framtiden.