Inred med posters för cafékänsla hemma

Tycker du också att det är mysigt att gå på café? Många önskar att de kunde återskapa den härliga cafékänslan även när de dricker kaffe hemma. Genom att rama in vackra posters kan du enkelt skapa ditt egna härliga hemmacafé. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

Skapa en tavelvägg

Det bästa sättet att få till den där typiska atmosfären som finns på caféer är att inreda med en tavelvägg hemma. Med inramade posters skapar du enkelt och billigt den typiska ombonade känslan som du upplever när du går på café. Hos Frameit.se hittar du ett brett sortiment av posters och ramar. Där hittar du svensktillverkade ramar och metallramar i en mängd olika standardstorlekar, upp till 70×100 cm. Det finns många olika sätt att skapa en trendig tavelvägg. Välj gärna posters i olika storlekar för att ge hemmacaféet en levande känsla. Avståndet mellan dina ramar beror på hur stort rummet är. Om det är stort och luftigt kan avstånden mellan ramarna vara större än om rummet är litet. När du hänger upp dina ramar är det alltid bra att använda ett vattenpass för att se till att de hänger rakt.

Välj ett tema

På caféer är det vanligt med motiv som följer ett visst tema och ger den rätta känslan. Inspireras av dina favoritcaféer och håll dig till ett tema när du väljer posters. Franskinspirerade motiv för tankarna till romantiska caféer på Paris gator medan italienska motiv ger en varm och härlig känsla till ditt hemmacafé. Posters med citat, bakverk, natur och abstrakta motiv passar särskilt bra för att få till den rätta känslan. Bilder på kaffe eller klassiska kaffecitat fungerar utmärkt för att få till den rätta stämningen. Om du vill att det ska kännas som ett café bör du välja motiv som lämpar sig för caféer. Undvik därför personliga fotografier.