Jobba på café

Att jobba på café har blivit allt vanligare. Det gäller både för studenter, frilansare och för de vars kontor är stängda på grund av coronan. Att sätta sig på ett café och jobba kan vara ett välkommet avbrott från hemmet där du dessutom kan få dig en kopp kaffe eller en lunch i en kreativ miljö med lagom mycket folk runtomkring.

Få saker gjorda på ett café

När du jobbar på café är det viktigt att kunna skärma av ordentligt mentalt, Du kanske är i behov att ta ett lån hos Lånakuten för att kunna köpa en dator och dra igång en liten egen firma. Då måste du också se till att du har disciplinen som krävs för att få saker gjorda. Ett bra knep för att komma i ett läge där du är produktiv är att testa olika mindfulnessövningar som kan öka din koncentrationsförmåga.

Det kan också vara en bra idé att sätta en gräns för hur mycket koffein du ska tillåta dig själv att få i dig på en dag för att inte bli hyperaktiv eller krascha bortåt eftermiddagen. Se till att varva med vatten.

En annan sak att tänka på är att försöka få in lite rörelse under arbetsdagen. Det är extra lätt att bli stillasittande när du jobbar i en publik miljö eftersom det blir svårare att resa sig och ta en bensträckare. Ett sätt att lösa det på kan vara att bestämma dig för att du jobbar på ett café på förmiddagen, sedan går du till andra sidan stan runt lunch för att sätta dig på ett nytt.