Espresso Pump

Sarah Michelle Gellar spelar huvudrollen som Buffy Summers i den amerikanska tv-serien Buffy the Vampire Slayer som sändes mellan 1997 och 2003. Handlingen utspelar sig i en värld där demoner och vampyrer har tagit över och det är upp till Dråparen Buffy att se till så att dessa onda varelser utplånas. Buffys väktare heter Rupert Giles och är skolans bibliotekarie. Passande nog har han tillgång till en massa information och kunskap som Buffy kan använda sig av i sin kamp mot vampyrerna. Naturligtvis har de en mästare som Buffy också måste besegra. Till sin hjälp har hon sitt lilla gäng med vänner och allierade.

Sunnydale

Staden där de onda och de goda möts i sin episka kamp heter Sunnydale och här ligger caféet Espresso Pump. Hit går Buffy och hennes vänner för att ta det lugnt. Caféet förekommer i en hel del avsnitt innan det och hela staden gick under i den sista säsongens katastrofala batalj. Serien om Buffy och livet i Sunnydale lockade en hel generation av unga världen över. Under slutet av 1990-talet hade nämligen vampyrgenren sin uppgång och serien blev en braksuccé.

Samtliga stjärnor från Buffy blev rika och i seriens kölvatten tillverkades det bland annat en hel del merchandise som till exempel tv-spel, serietidningar, böcker och passande nog kaffemuggar med cafét Espresso Pumps logga på. Tv-serien Angel startade också som en spin-off från själva originalserien. Angel var vampyren som förälskade sig i Buffy och de inledde så småningom en kärleksrelation. David Boreanaz spelade rollen som Angel så pass övertygande och intressant att fansen ville veta mer. Buffy fick göra en del inhopp i Angels nya tv-serie och alltihop kom senare att kallas Buffyverse med en tydlig anspelning på allt som ingick i det stora universum av underkategorier till det fenomen som Tv-serien Buffy blev.