Café Pascal

Det finns ett närmast oändligt utbud av caféer i Stockholm och det finns ett i nästan varje gatuhörn. För turister och besökare kan det vara en god idé att använda olika guider för att söka sig fram till var man kan äta och dricka, vad man kan se och göra samt vilka olika evenemang som finns tillgängliga i staden. Högst upp på listan över caféer hamnar Café Pascal.

Prisbelönta råvaror

Det är inte konstigt att Café Pascal hamnar högt i olika guider med tanke på att caféet har vunnit priset DN:s Gulddrake för bästa café 2015 och har sedan varit nominerade igen både 2016 och 2017. Grundarna har nämligen fokuserat på goda råvaror både när det gäller kaffet och bakverken som serveras. Här är det produkterna och hantverket som spelar huvudrollen. Kaffet kommer från särskilt utvalda rosterier och fikabrödet bakas sedan 2018 i eget bageri.

Mysfaktor

Det första man lägger märke till är att lokalen i Vasastan är liten och mysig med trendig inredning, råa tegelväggar och stor charm. 2018 öppnades dock även en filial på Södermalm när ägarna tog över ett surdegsbageri. Även här finns ett café och själva bageriet förser båda ställena med färskt bröd och utökta fikabröd, kakor, tårtor och mycket annat. Här serveras också smörgåsar och enklare lunchmåltider.

Det är utan tvekan en upplevelse att besöka båda caféerna och det tillhörande bageriet, men man ska vara medveten om att priserna är ganska höga. Många är dock beredda att öppna plånboken lite extra för hög kvalitet och bra råvaror. Den goda publiciteten som Café Pascal har fått är inte utan grund med tanke på att man lägger ned tid och energi på att leverera den bästa tänkbara upplevelsen både när det gäller kaffe och tilltugg. Valmöjligheterna är stora och det finns fika både för den som vill ha en enkel kanelbulle eller en brioche med choklad och vanilj.

Atmosfär och stämning

Café Pascals originalcafé ligger i huvudstaden vid Odenplan och den härliga atmosfären lockar många besökare. Stället är kändistätt och populäriteten gör att kunderna flockas. Trots succén tummar man inte med kvaliteten vilket bidrar till den goda stämningen. Inte heller servicen gör någon besviken. Även 2019 var café och bageri nominerade till Gulddraken, vilket visar att man lyckas behålla kundernas intresse och fortsätter leverera. Enligt White Guide håller cafét mästerklass, vilket är ett både sällsynt och ovanligt betyg.