Annas hembageri

Det finns en hel del bagare och glada amatörer som öppnar egna konditorier, bagerier och caféer. Inte sällan leder detta till ett vinnande koncept. Familjeföretaget Annas hembageri satsade på att öppna ett eget bageri hemma i det röda lilla torpet i Mariefred. Tanken var att öppna ett café med hembakt bröd, bullar, bakelser och kakor i en rofylld och välkomnande miljö. Här är råvarorna och kärleken till hantverket viktigt, men även att besökare ska känna sig väl omhändertagna och välkomna. En del av affärsidén byggde på att öppna ett mysigt café i en miljö som man själv skulle vilja besöka.

Ekologiskt bakhantverk

Anna och hennes man satsar dessutom enbart på ekologiska råvaror och ingredienser samt på ekologiskt kaffe till alla läckerheterna. Brödbuffén är mycket populär och vill man läsa sig baka bröd som Anna håller hon bokningsbara kurser i det egna hembageriet.

Responsen från kunder och kunniga inom branschen blev positiv. Annas hembageri har tilldelats en hel del priser och utmärkelser, bland annat guldmedalj i SM i Mathantverk 2011 och 2014. Caféet har även utsetts till Årets Fikaställe 2015 till 2016, Sveriges bästa café 2016 till 2017 av White Guide samt Årets hållbara Café 2018 till 2019. Caféet toppar även olika listor över populära caféer och håller en hög standard.