Rätt skyltar till ditt café

Skyltar är en väldigt viktig del av marknadsföringen för ett café. Det är här du skriver dina speciella erbjudanden och lockar till dig potentiella gäster utifrån gatan. Det behövs även skyltar inne på caféet som berättar om olika rätter samt annan information som kan vara värt att veta. Därför är det bra att lägga ner en del energi på att skaffa rätt skyltar och tänka ut vad det ska stå på dem. Då gör du det enkelt för dina gäster, vilket betyder att de kommer få en trevligare upplevelse.

Beställ dina skyltar snabbt och smidigt på nätet

När du vet ungefär vilka skyltar du vill ha till ditt café är det dags att lägga en beställning. Hos Fröbergs hittar du en rad olika skyltar som kommer att fylla en viktig funktion i din restaurang. Du kan till exempel beställa en gatupratare där du skriver upp dagens erbjudanden och ställa utanför restaurangen. Här kan du även skriva om något annat som kan locka gäster, till exempel “uteservering” eller “gratis Wi-Fi”. Se till att den är synligt placerad utanför ditt café och lätt och läsa. Du kan även beställa en så kallad “fasadskylt” som du hänger ovanför dörren till ditt café. Här står det vanligtvis bara namnet så att gäster enkelt kan hitta till dig.

Använd skyltar inomhus

Man bör inte heller glömma att använda sig av skyltar inomhus. Vid kassan kan du till exempel ha en liten skylt som säger att det endast är möjligt med kortbetalning eller att gästen ska fråga personalen om denne har några speciella önskemål. Det ser lite mer proffsigt ut att ha en riktig skylt istället för att bara sätta upp en lapp. Du kan även beställa större tavlor att sätta upp bakom disken där du skriver ner hela menyn och priser. Sist men inte minst bör du även fundera på om du vill ha någon form av skyltar på varje enskilt bord. Där kan du också skriva upp dagens erbjudanden eller något annat som du vill att gästerna ska lägga märke till. Tänk på att hålla informationen enkel så att den fångar gästens uppmärksamhet på en gång. Då är det störst chans att de tar till sig informationen du vill förmedla.