New York Café – världens vackraste café?

Vart i världen ska du resa om du vill besöka vad som allmänt anses vara världens vackraste café? Inte är det till New York i alla fall. Trots namnet New York Café är det elegantaste cafét inte beläget i USAs största stad, istället är det till Budapest i Ungern som du ska bege dig. Ska du till världens elegantaste café är det förstås en självklarhet att du också klär dig elegant. Med kläder från Johnells passar du in utmärkt i den fantastiska cafémiljön du hittar i New York Café.

Ett café med anor

New York Café är ett café med anor, under mer än 125 år har café serverat bakverk och kaffe till kräsna Budapest-bor. När det gäller inredningen har de förstås inte sparat på krutet. Cafét ligger i lokaler där det är högt i tak och inredningen går i italiensk renässans-stil. Det är minst sagt flådigt, men utan att vara vulgärt. Varför heter cafét som det gör? Det är för att det en gång byggdes av New York Life Insurance som hade sitt europeiska huvudkontor i Budapest.

Det var under slutet av 1890-talet. Den klassiska miljön lockade redan från början eliten av den ungerska kulturlivet. Under det tidiga 1900-talet besöktes cafét av poeter och författare. Det har gett New York Café en rik historia som i sig innebär ännu en anledning att besöka det om du någon gång befinner dig i Budapest.